Over Bach’s muziek valt eindeloos veel te vertellen. In een inspirerende lezing gaat dirigent Wouter Verhage dieper in op Bach’s Johannes Passion. Bach heeft zich meer dan 25 jaar gebogen over zijn Johannes Passion en bleef maar dingen wijzigen en bij schaven. Hoe is de uiteindelijke 4e en laatste versie tot stand gekomen? Hoe stelde Bach de teksten van de recitatieven, aria’s en koren samen? Op welke manier bracht hij de teksten tot leven en hoe sluit Bach zijn muziek aan op de diepere lagen van het evangelie van Johannes?
Aan de hand van delen uit de Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach kijken we naar de werkwijze en componeertechnieken die Bach gebruikte. Een prachtige kans voor alle Bachliefhebbers om de beroemde Johannes-Passion en het Johannes evangelie in een nieuw licht te zien en te horen!
Wanneer? : Op 28 maart a.s.
Waar? : Bethelkerk, Groen van Prinstererlaan 2 te Barneveld
Tijd : 20.00 uur
Inleider : dirigent Wouter Verhage
Kosten : vrijwillige bijdrage
Georganiseerd door de interkerkelijke werkgroep Samenspraak in Barneveld. Iedereen is van harte welkom, niet alleen de leden van de protestantse gemeente Barneveld en de Sint Lucas parochie Barneveld-Voorthuizen. Het is zeker de moeite waard.
Contactpersoon: Mevr. Ali de Boer, tel.0342-492861, a.boer419@upcmail.com