Op zaterdagmiddag 6 december aanstaande organiseert COV Valerius een inloop-/promotieconcert in het centrum van Barneveld. Om kwart voor twee zal een kleinkoor, bestaande uit twaalf leden van Valerius, vóór de Catharinakerk aan de Langstraat, de voorbijgangers trakteren op enkele prachtige composities.

Catharinakerk

Om twee uur zal Valerius, in volledige bezetting, de bezoekers (opnieuw) laten kennismaken met een aantal koralen uit de ‘Paulus’ van Mendelssohn Bartholdy. Deze kennismaking vindt plaats in het kader van het komende concert van Valerius op 14 februari 2015, wanneer dit imposante oratorium in zijn geheel zal worden uitgevoerd. Daarna zal Valerius enkele prachtige muziekstukken ten gehore brengen die doen verlangen naar het komende Kerstfeest.

Het Wageningse Studenten Koor neemt om kwart voor drie het podium in bezit om de bezoekers te verrassen met een aantal hoogstaande koorwerken. Intussen zingt het kleinkoor van Valerius nogmaals een even oorstrelend als herkenbaar repertoire vóór de deuren van de kerk.

Om een uur of drie herhaalt Valerius het programma en na eveneens een herhaling van de gezongen werken van het Studentenkoor, wordt de muzikale middag besloten met een gezamenlijk optreden. Tijdens dit gezamenlijke optreden worden de muzikale krachten het Studentenkoor en Valerius gebundeld in het ‘Ave Verum’ en het Cantique de Jean Racine’.

Tijdens dit gratis inloopconcert worden de bezoekers op een speelse en ongedwongen manier in de gelegenheid gesteld te (her)ontdekken wat de positieve invloed is van ‘oude muziek’.