Op woensdag 3 september is de Christelijke Oratorium Vereniging Valerius weer gestart met de wekelijkse repetities.  De komende maanden zal er hard gewerkt worden ter voorbereiding op ons volgende concert. Dat is gepland op 14 februari 2015 en op het programma staat de ‘Paulus’. Dit door Mendelssohn rijk gevarieerd gecomponeerde meesterwerk is van indrukwekkende schoonheid. Het is dan ook een lustrumconcert, want Valerius hoopt in 2015 te vieren dat het 70 jaar bestaat.

Omdat dit werk een stevige koorbezetting vraagt kan Valerius nog versterking gebruiken in alle stemsoorten. De komende twee woensdagen houdt de oratoriumvereniging daarom open repetities. Iedereen die eens wil komen ‘ruiken’ aan deze schitterende compositie is van harte welkom op een van onze repetities in de Immanuëlkerk aan de Achterdorpstraat 5 te Barneveld. De repetities vinden plaats op woensdagavond van 19.45 uur tot 22.00 uur. Valerius verwelkomt ook graag ‘projectleden’: zangers die uitsluitend lid worden om het betreffende oratorium mee te zingen.

Overigens hoopt Valerius het lustrumjaar nog meer luister bij te zetten door DV in december 2015 het ongeëvenaarde Weihnachtsoratorium van J.S. Bach op de planken te brengen.