Die Sch̦pfung Р21 November 2009
SchopfungOverzicht

BARNEVELD – De christelijke oratoriumvereniging Valerius bracht zaterdagavond ‘Die Schöpfung’ van Josef Haydn ten gehore in een goed gevulde Bethelkerk in Barneveld. Onder de bezielende leiding van dirigent Ger Vos en onder begeleiding van het professionele Ensemble Conservatoire werd dit prachtige koorwerk op meesterlijke wijze uitgevoerd.

schopfung1

De solopartijen werden uitgevoerd door sopraan Ester Putter, tenor Joost van der Linden en bas Erks Jan Dekker. Vooral Ester Putter oogstte met haar heldere stem en gemakkelijk gezongen coloraturen grote bewondering onder het publiek.
Dirigent Ger Vos zorgde voor een goede harmonie tussen koor, orkest en solisten, waardoor alle partijen goed tot hun recht kwamen.
Voorafgaand aan het concert was er een presentatie van schilderijen over de schepping, gemaakt en gepresenteerd door kunstenares Anneke Kaai. De schilderijen zijn een visuele afspiegeling van wat Haydn in zijn muzikale compositie heeft gelegd. Het geheel zorgde voor een fantastische avond voor de bezoekers.

Bron: Barneveldse Krant, Scherpenzeelse Krant, 23 november 2009

Kees de Fijter