Het koor

COV Valerius werd op 9 december 1945 opgericht als Christelijk gemengd koor. Wellicht is voor deze naam gekozen, omdat men zo kort na de Tweede Wereldoorlog, weer ongehinderd de vaderlandse liederen uit de “Nederlandtsche gedenck-clanck” kon zingen. Adriaan Valerius was de auteur en dichter van dit van oorsprong geschiedkundige werk uit 1626 over de 80-jarige oorlog.
In 1971 werd Valerius een oratoriumvereniging. De Christelijke Oratorium Vereniging Valerius (COV Valerius) stelde zich ten doel drie oratoriumwerken per twee jaar uit te voeren. Inmiddels zijn we, nadat een aantal jaar geleden de gemeentelijke subsidie wegviel, overgestapt op één concert per jaar.

Grondslag en doel
We zijn dankbaar dat God ons de gave van muziek en zang gegeven heeft. We willen die gebruiken om voortdurend kwalitatief hoogwaardige concerten te geven, waar gerenommeerde solisten en orkesten graag hun medewerking aan verlenen.

Voldoening
Al kan praktisch iedereen zingen, toch zal het zingen pas dàn meer voldoening geven als men de stem onder deskundige leiding beter leert gebruiken. Dat is waar we onder de enthousiaste leiding van onze dirigent, Dick Meijer, aan werken. En waarvoor er ook van tijd tot tijd zanglessen worden aangeboden aan onze koorleden.
Wist u dat zingen heel gezond is? Er is tegenwoordig veel aandacht voor wat muziek met ons doet. Zingen doet lichaam en geest goed. “Alle stress voel ik tijdens een avond zingen van mij afglijden”, horen we regelmatig een koorlid zeggen.
Je laat je dagelijkse bezigheden even los en gaat op in de wereld van de klassieke muziek. Niet voor niets is zingen één van de meest beoefende vrijetijdsbestedingen in ons land.
Dus kom gerust eens een avond luisteren en meedoen!